Kip is gek op rodewijn (coq au vin)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de kip aan alle kanten met en peper.
  2. Bak in wat bruin aan alle kanten.
  3. Haal uit de pan en bak in dezelfde pan 125 gram spekjes samen met de , de wortel, de , de en de selderij.
  4. Blus af met de en de azijn en laat wat inkoken.
  5. Voeg dan de bramengelei toe.
  6. Doe dit alles samen met de kip in een stoofpan en voeg de laurier, , , de bouillons en de rode toe.
  7. Stoof alles op laag vuur totdat de kip mooi gaar is, ± 50 minuten, hangt van de kipsoort af.
  8. Haal de kip uit de pan, zeef het kookvocht en zorg dat je al het vocht uit de groente drukt.
  9. Gooi de groente dan weg, doe de jus terug in de pan en laat een kwart inkoken.
  10. Proef en breng op smaak.
  11. Doe de kip terug in het hete kookvocht en laat alles samen afkoelen.
  12. Bewaar in de koelkast minimaal 1 dag.
  13. Hoe langer je wacht hoe meer smaak er in de kip trekt.
  14. Serveren:
  15. Warm de kip op in het kookvocht samen met de tot de uitjes gaar zijn.
  16. Bak ondertussen de overgebleven 125 gram spekjes.
  17. Serveer de kip met de saus, uitjes, spekjes, puree met wat bieslook erin en groente naar keuze.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in runderbouillon en kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn, runderbouillon, kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn, runderbouillon, kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in runderbouillon en kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • runderbouillon en kippenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in runderbouillon en kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1035 kcal
51%4140 kcal
Vetten
12 g.
17%48 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
198 g.
76%792 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip is gek op rodewijn (coq au vin)