Kip kerrie
- Herkomst India
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van kees_rundvlees
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Wok
- Pan
- Oven
Bereidingswijze
- Snijd de in stukjes en vermeng die met de inhoud van de pot patak's mild .
- Laat ongeveer 20 minuten intrekken.
Pel de en versnipper deze in snippers van ca. 0,5 cm.
Breng ruim water met wat zout aan de kook en en kook de rijst in ca. 10 minuten. - Giet in een vergiet af, plaats het vergiet in de pan en laat de rijst afgedekt nog ongeveer 5 minuten staan.
Bak ondertussen de glazig in een wok en voeg de kip met de currypasta toe. - Roerbak totdat de kip gaar is.
- Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden C.
Voeg de sperziebonen toe en bak de kip nog ongeveer 5 minuten door. - Bereid intussen de naan in de oven volgens de gebruiksaanwijzing.
- Roer de rijst los en doe deze in een schaal.
Neem het kipcurry mengsel van het vuur en roer de creme fraiche erdoor. - Serveer met de losgeroerde rijst en de naan.
- Voeg de verse op het bord naar smaak toe.
Ook lekker om te maken
Variaties op Kip kerrie
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kip Kerrie | 5 | Gevogelte |
Kip Kerrie met banaan | 1 | Gevogelte |
Kip kerriesoep met oosters tintje | 1 | Maaltijdsoepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- curry past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 48 kcal | 2% | 192 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |