Kip-kokos soep
- Herkomst Thailand
- Categorie Soepen
- Bereiden
- Kookboek van ingridkarbet
- 1 reviews
Keukenspullen
- Wok
- Koekenpan
- Pan
- Staafmixer
- Zeef
Bereidingswijze
- Snijd de in kleine blokjes.
- Schil de en snijd hem in dunne plakjes.
- Snijd het in stukken van ca. 5 cm.
- Maak de shii-takes schoon en snijd ze in plakjes.
- Hak de grof.
- Verhit 2 eetlepels in een wok en roerbak de blokjes kip in ca. 2 minuten lichtbruin.
- Neem ze met een schuimspaan uit de pan en leg ze op een bord.
- Doe de gember, , en in de wok en roerbak het ca. 1 minuut Blus het af met het limoensap en schenk de , bouillon en erbij.
- Breng het geheel aan de kook en laat het ca. 5 minuten zachtjes koken.
- Verhit intussen 2 eetlepels in een wok of koekenpan en bak hierin de shii-takes ca. 1 minuut.
- Voeg de blokjes kip toe en bak ca. 1 minuut mee.
- Voeg de en toe en haal van het vuur.
- Zeef de soep en schuim hem op met behulp van een staafmixer.
- Verdeel het -kipmengsel over de voorverwarmde borden en schep de schuimige soep erover.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- vissaus en rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en kippenbouillon
- vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Kip-kokos soep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 1056 kcal | 52% | 4224 kcal |
Vetten | 13 g. | 19% | 52 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 1% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 2% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 1 g. | 0% | 4 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |