Maak een marinade van , lichte , rijstwijn(1 theelepel) of sherry,
sechuan peper(1 theelepel),5-kruidenpoeder, maizena en water(1 eetlepel).
Marineer hierin de kipblokjes gedurende 1 uur.
Maak een sausje van suiker(3 theelepels), maizena, donkere en lichte sojasaus(1 theelepel)(1 theelepel)(2 theelepels), zwarte rijstazijn(3 theelepels), sesamolie(1 theelepel) en bouillon.
Sauteer de kip de kip 2 minuten in de sechuan chiliolie.
Voeg gember(4 centimeter) en knoflook toe en bak 2 minuten mee.
Voeg het sausje toe en warm goed door.
Doe de lenteui en de cashewnoten(1 kopje) erbij schep goed door en serveer.
Lekker bij witte rijst en een groentegerecht.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
Gluten
kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus, sojasaus, sojasaus
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
cashewnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.