Kip-maïspie

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Snijd de in kleine stukjes.
  2. Snipper de , snijd de groene en de rode in blokjes, de bosui in dunne ringetjes, de in plakjes en de knoflook in dunne plakjes.
  3. Vet een lage ovenschaal in met .
  4. smelt een klontje in de braadpan en fruit hierin de glazig.
  5. Doe de stukjes erbij en bak deze mee.
  6. Doe de knoflook, , erwtjes, , en groene erbij en laat deze ongeveer 3 minuten meebakken onder voortdurend omscheppen.
  7. Breng op smaak met en .
  8. Doe nu het , de maïzena en het bouillonblokje erbij en breng het geheel aan de kook.
  9. Laat het ongeveer 5 minuten zachtjes doorkoken (goed roeren).
  10. Breek de boven een kom en klop ze los.
  11. Roer de maïs, , rode , bosui, en een snufje door.
  12. Giet de helft van het eimengsel in de ingevette ovenschaal.
  13. Doe dan de groenten-kip mengsel erbovenop.
  14. Dek de schaal af met de andere helft van het ei-maïs mengsel.
  15. Verdeel ongeveer 30 gram in kleine stukjes en leg deze bovenop de pie.
  16. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  17. en bak de pie in 35 minuten gaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillonblokje kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • boter, kippenbouillonblokje, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kaas
  • kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • boter en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
292 kcal
14%1752 kcal
Vetten
22 g.
32%132 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
4%0 g.
Waarvan onverzadigd
1 g.
5%6 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
8 g.
3%48 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip-maïspie