Snijd de kip in stukjes van 1,5 cm en marineer deze 30 minuten in een mengsel van , en bloem(2 theelepels).
Roerbak de stukjes kip 2 minuten in een hete wadjan en haal ze er dan uit.
Doe 2 eetlepels olie(1 deciliter) terug in de wadjan en roerbak hierin de gember(0,5 eetlepels) en de knoflook(2 teentjes) 30 seconden.
Doe er dan de bamboescheuten, de taotjo, lombok(1 stuk), sojasaus(2 theelepels), sherry(2 theelepels), zout(0,5 theelepels)(1 theelepel) en suiker(2 theelepels) bij.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
Gluten
bloem en sojasaus is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
Ei
eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit
Koemelk
Geen overeenkomsten gevonden.
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Geen overeenkomsten gevonden.
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.