Daarin de stukjes kip 1,5- 2 minuten al roerende zachtjes koken tot de kip wit wordt.
Kip uit de pan nemen en de bouillon apart zetten.
Voor de saus het aardappelzetmeel(1 eetlepel) in een kleine kom doen en beetje bij beetje de kippenbouillon(185 milliliter)(250 milliliter), oestersaus(1 eetlepel), sojasaus(2 theelepels), sherry(4 theelepels), suiker(1 theelepel) en peper(0.5 theelepels) toevoegen.
Roeren tot er een gladde saus ontstaat.
Apart zetten.
De wok schoon maken en nog een keer 30 seconden verhitten.
De olie(1 eetlepel) in de pan doen en de knoflook(2 theelepels) en de gember(2 theelepels) daarin op een hoog vuur 5 seconden roerbakken.
De bosuitjes(6) toevoegen en 30 seconden roerbakken.
De kip toevoegen en 1 minuut roerbakken.
De paprika(2 blokjes) toevoegen en 2-3 minuten roerbakken tot hij bijna gaar is.
Om te voorkomen dat de paprika(2 blokjes) aan de bodem vastplakt, moet u wat kippenbouillon(185 milliliter)(250 milliliter) toevoegen.
De saus nog een keer doorroeren en dan in de wok gieten.
Ongeveer 1 minuut laten koken tot de saus indikt en helder wordt.
Het gerecht in een schaal overdoen en direct serveren.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon, olie, kippenbouillon
Gluten
kippenbouillon en kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
Suiker
suiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon en kippenbouillon
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon en kippenbouillon
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon en kippenbouillon
Lactose
Geen overeenkomsten gevonden.
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon, olie, kippenbouillon
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.