Kip met citroen-walnotensaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Blender
  • Wok
  • Koekenpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en snipper deze fijn.
    Maak de ’s schoon en snij deze in stukjes.
    Maak de schoon en snij deze in stukjes.
    Snij de kipfilets in schuine dunne reepjes .
    Doe die in een kom en voeg hieraan , de maïzena en het losgeroerde toe.
    Vermeng de kip grondig met dit mengsel en laat dit alles 15 minuten staan.
    Hak de fijn of maal ze in een blender en rooster de massa in een heel licht ingevette koekenpan goudbruin.
    Schep de geroosterde stukjes walnoot uit de pan en bewaar ze voor later gebruik.
    Verwarm de olie in een wok en bak de hierin langzaam goudgeel.
    Doe er dan het kippenvlees bij en zet het vuur wat hoger.
    Roerbak het vlees al omscheppend ± 3 minuten en zet het vuur weer lager.
    Voeg de bij de goudgele en bak ze op matig vuur ± 5 minuten.
    Voeg die eveneens toe en bak alles samen op matig vuur nog 5 minuten.
    Schenk de , citroensaus en de erbij, schep het geheel goed door en dek de pan af.
    Laat nog 10 minuten zachtjes stoven en voeg de iets verwarmde toe, zodat het gerecht niet te droog wordt.
    Serveer met goed verwarmde rijst.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • wijn en bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in sojasaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eiwit, wijn, bouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eiwit
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en wijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
1130 kcal
56%4520 kcal
Vetten
97 g.
139%388 g.
Waarvan verzadigd
2 g.
10%8 g.
Waarvan onverzadigd
4 g.
13%16 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip met citroen-walnotensaus