Kip met ham in bladerdeeg

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Haal het kippenvlees van de botten en snijd het in dobbelsteentjes.
    Doe het vlees met de en de mais in een kom.
    Smelt de in een pan, meng er de bloem doorheen en roer dit in 1-2 minuten tot een gladde massa.
  2. Voeg vervolgens de melk en de bouillon geleidelijk en onder voortdurend roeren toe.
  3. breng het mengsel aan de kook en kook het 2 minuten zachtjes door of totdat het mengsel dik en glad is.
    Voeg de mosterd, de kruiden ,peper en naar smaak toe en schenk het over de .
  4. Voeg wat extra melk toe als het mengsel te dik is.
  5. Zet het apart.
  6. verwarm de oven voor tot 200 graden.
    Snijd uit het een deksel die op een pastei of ovenschaal van 1 liter past.
  7. Snijd ook een reep voor op de rand.
    Plak de reep met water op de rand van de schaal.
  8. Schep de vulling in de schaal.
  9. Leg het deegdeksel eroverheen, maak een snee in het midden van het deegdeksel, om het deeg boven de vulling op te lichten.
  10. Druk de rand goed vast op de rand van de pastei.
  11. Bestrijk het deksel met het en bak de pastei 25 minuten of totdat deze goudbruin is.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei
  • boter, kippenbouillon, bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en halfvolle melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter en halfvolle melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
personen
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
191 kcal
9%764 kcal
Vetten
14 g.
20%56 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
9 g.
3%36 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip met ham in bladerdeeg