Kip met kaas en mosterd-roomsaus

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Oven
  • Zeef
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Bestrooi de met en .
  2. Verhit de in een grote braadpan en bak de stukken kip hierin rondom mooi goudbruin.
    Strooi de sjalotsnippers in de pan en laat deze even meefruiten.
    Giet dan de en de bouillon erbij.
  3. Breng de vloeistof al roerende aan de kook en laat de 35 a 40 minuten zachtjes braden, met de deksel schuin op de pan.

    Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  4. Leg de naast elkaar in een grote ovenschaal en zet deze even opzij.
    Laat het in de pan achtergebleven vocht op hoog vuur inkoken tot de helft van de oorspronkelijke hoeveelheid.
    Giet de inhoud van de pan door een fijne zeef over in een sauspan.
  5. Voeg de en de creme fraiche en de helft van de toe en breng het geheel al roerende aan de kook.
    Laat de saus lichtjes pruttelen tot hij licht gebonden is en de volledig gesmolten.
    Breng de saus op smaak met en en eventueel nog een beetje .
  6. Giet de saus over de in de ovenschaal en voeg de rest van de eroverheen toe.
    Zet de schaal zo'n 10 minuten in de oven tot de is gesmolten en de door en door heet zijn.
    Direct serveren.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en kippenbouillon
  • boter, kippenbouillon, kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en kaas
  • kaas kan sporen bevatten van mosterd en Allergie in mosterd
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • boter en kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
124 kcal
6%496 kcal
Vetten
11 g.
17%44 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
0 g.
0%0 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip met kaas en mosterd-roomsaus