Kip met kersen
- Herkomst Nederland
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van sha
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200 graden C.
- Vet de ovenschaal in met wat olie of .
- Bekleed de ovenschaal met iets meer dan de helft, ( iets minder dan 2/3) van het croissantdeeg. (gewoon een beetje scheuren en plakken en aandrukken, it's simple) Snijd de kip in kleine blokjes (knippen is nog makkelijker ) en bak ze rondom aan in een hapjes of koekenpan, tot het net gaar is.
- Draai het vuur laag en schep er de creme fraiche doorheen, tot het een smeuige massa wordt.
- Roer er vervolgens de inhoud van het zakje doorheen (alleen het poeder, dus je moet het zakje NIET aanmaken!) en schep er dan de, uitgelekte (!!) doorheen.
- Heel even roeren en van het vuur afnemen.
- Als het een te "droge" massa is, mag je er een klein scheutje water doorheen roeren (niet te veel!) Schep dit mengsel in de met deeg beklede schaal.
- Bedek de hele inhoud met het resterende deeg. ( dus dat je geen mengsel meer ziet en alles in deeg is ingepakt).
- Bestrijk de bovenkant van het deeg lichtjes met wat losgeklopt ei. (hoeft niet, maar als je het wel doet krijg je een mooier korstje) Vervolgens gooi je de schotel in de oven, voor ongeveer 30/40 minuten (soms korter, als het mooi gerezen en goed bruin is, dan issie klaar) Serveer met:
- een lekkere salade, en eventueel wat aardappelkroketjes of stokbrood/ turks- of ciabattabrood met kruidenboter.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 79 kcal | 3% | 316 kcal |
Vetten | 6 g. | 8% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 12 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |