Kip met kweeperen

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Koekenpan
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verhit 3 eetlepels olie in een koekenpan met dikke bodem.
    Voeg de toe, bak ze een paar minuten en voeg er gember en bij.
    Leg de erop en bestrooi met en .
    Leg het deksel op de pan en smoor de kip ongeveer 30 minuten op laag vuur.
    Keer de stukken eenmaal om.
    Door het kippenvet en het vocht uit de ontstaat er een stevige saus waar wat water aan toegevoegd kan worden.
    Haal de uit de pan, leg ze in een ovenschaal en houd ze warm in de oven.
    Schrob de en snijd ze in vieren.
    Laat de schil en de klokhuizen zitten.
    Doe de stukken zo snel mogelijk, voordat ze verkleuren, in kokend water met en het sap van 1 citroen.
    Kook ze in 20 – 30 minuten gaar, maar niet papgaar.
    Laat ze uitlekken, snijd het klokhuis eruit en snijd elk kwart doormidden.
    Frituur de kweepeerparten in een laag hete olie tot ze bruin zijn (hierdoor smaken ze gekarameliseerd).
  2. Laat ze uitlekken en doe ze in de uiensaus.
  3. Voeg en citroensap toe en laat de saus, met het deksel op de pan, op heel laag vuur nog een half uurtje sudderen.
  4. Giet de saus over de kip en bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • arachideolie is niet geschikt voor een pinda-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sesamzaad is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
61 kcal
3%244 kcal
Vetten
4 g.
6%16 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip met kweeperen