Kip met mandarijn
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jacob
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadslee
- Oven
- Rasp
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Maak het vel los van de kip door met de vingers onder het vel te gaan en het voorzichtig van het vlees trekken.
- Laat het vel wel zitten.
- Rasp van 1 mandarijn de schil af.
- Snijd een andere mandarijn met schil en al in dunne plakken.
- Meng de olie, ,mandarijnsap en zout en peper naar smaak en smeer dit onder het vel van de kip.
- Verdeel ook de mandarijnplakken en 3 stokjes kaneel eronder en laat het 1 uur marineren.
- Verwarm de oven voor op 225°C.
- Stop 3 en 3 kaneelstokken in de holte van de kip en leg de rest van de open gesneden ernaast in de ovenschaal.
- Bestrijk het vel met olie en bestrooi het met zout en peper.
- Schuif de kip in een braadslee in de oven, draai de temperatuur na 15 minuten naar 157°C en rooster de kip nog 45-50 minuten.
- Controleer de gaarheid door een sate prikker in het dikste deel van een dijbeen te steken.
- De kip is gaar als er geen roze vocht er meer uit komt.
- Neem de kip uit de oven, verpak hem in aluminium folie en laat hem 10 minuten rusten alvorens hem aan te snijden.
Ook lekker om te maken
Variaties op Kip met mandarijn
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Knoflookkip met mandarijnmayonaise | 1 | Gevogelte |
Confit van kip met mandarijnensaus | 1 | Gevogelte |
Kip met mandarijn uit de oven | 1 | Ovenschotels |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 2 kcal | 0% | 8 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |