Kip met tutti frutti en champignons met spekjes

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Garde
  • Koekenpan
  • Oven
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Laat de weken in water.

    Was de en droog met keukenpapier.
  2. en de buikholte.
    Bind de op.
  3. Leg deze in een overschaal.
  4. Doe hier 3 eetlepels water bij.
  5. Maak een mengsel van , , en paprikapoeder de .
  6. Klop dit goed met een garde!
  7. Schenk dit mengsel over de .
  8. En zet deze in een voorverwarmde over 170 graden.
    Na ieder half uur opnieuw bedruipen met het vet/olie mengsel.

    Kook ondertussen de gaar ( ca 20 minuten) giet het kookvocht in een andere steelpan en doe er de bij.
  9. Roer dit tot een gladde massa en breng het vocht aan de kook.
  10. Blijf roeren.
    Giet het ingedikte vocht weer over de heen en roer het door.
  11. Houdt de warm.
    Bak de spekjes aan met een klein beetje .
  12. Doe vervolgens de in schijfjes gesneden erbij.
  13. Laat de op kleur komen.
  14. Schep het /spekjes mengsel uit de koekenpan en doe dit in een schaal.
    Ondertussen zal de gaar zijn.
  15. Haal deze uit de oven en laat haar even rusten alvorens aan te snijden.

    Serveer de samen met de en .
  16. Bon apetit!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • chilisaus en suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons, maizena, suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
138 kcal
6%552 kcal
Vetten
5 g.
8%20 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
17 g.
6%68 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip met tutti frutti en champignons met spekjes