Kip met uien en amandelen
- Herkomst Marokko
- Categorie Stoofschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van amber
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Braadpan
- Pan
Bereidingswijze
- Snijd de in 8 stukken.
- Verhit de in een braadpan.
- Braad daar de stukken in aan.
- Bestrooi met saffraan en het .
- Doe er en zwarte peper naar smaak bij en giet er vervolgens de bouillon bij.
- Doe het deksel op de pan en laat het geheel ongeveer 35 minuten zachtjes koken.
- Fruit in een andere pan de in de .
- Voeg, als de zacht zijn geworden, het geheel bij de in de braadpan en ook de en het .
- Bak de in een scheut hete olie en laat ze uitlekken.
- Bestrooi ze met wat .
- Schep de , de en de ingedikte saus op een mooie schaal en strooi er de overheen.
- Versier met wat blaadjes peterselie.
- Dien op met diverse salades en Marokkaans brood.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter en kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- amandelen is niet geschikt voor een noten-intollerantie
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 572 kcal | 28% | 2288 kcal |
Vetten | 60 g. | 86% | 240 g. |
Waarvan verzadigd | 4 g. | 22% | 16 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 8% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 16% | 4 g. |
Koolhydraten | 16 g. | 6% | 64 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 3 mg. | 0% | 12 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |