Kip op Marokkaanse manier
- Herkomst Marokko
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van will1964
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Maak de schoon.
- Schil de , snijd deze tot frites en bak ze voor in de friteuse.
- Snipper de ui en meng deze met flinke hoeveelheid olie.
- Pluk de en knip deze klein.
- Pers 2 tenen .
- Meng , saffraan, , ui en olie samen.
- Snijd laatste teentje in lengteplakjes door.
- Maak met mesje inkepingen in de en doe hier de schijfjes in.
- Smeer de in met het ui-olie-kruiden mengsel en vul hem ook hiermee.
- Doe dit in een grote ovenschaal.
- Laat dit ongeveer anderhalf uur in de koelkast op elkaar inwerken.
- Verwarm de oven voor op 180 graden C.
- Doe de in de oven gedurende ongeveer anderhalf uur.
- Regelmatig omdraaien en met de olie besprenkelen.
- Verwarm de friteuse voor.
- Snijd ondertussen de tomaat en de in blokjes en maak met olie en een salade.
- Op smaak maken met en .
- Doe het laatste kwartier het Marokkaanse in de oven erbij.
- Bak de frites af en doe deze op een grote serveerschaal, alvast erop.
- Neem de gare uit de oven en leg deze op de frites.
- Verdeel het braadvocht over de en frites.
- Snijd het in handzame stukken.
- Zet geheel op tafel.
- Verdeel tomaat en in bakjes en serveer dat per persoon.
- Neem met het stukken en eet met de handen.
- Alleen de tomaat- salade met bestek te eten.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- brood kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood
- Sporen van ei kunnen voorkomen in brood
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in brood
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
- Sporen van noten kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 91 kcal | 4% | 364 kcal |
Vetten | 5 g. | 8% | 20 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 9 g. | 3% | 36 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |