Kip pilaf

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Het is niet noodzakelijk, maar wel veel lekkerder voor de smaak:
    Doe 8 uurtjes van te voren de kipfilet schoonmaken, en dan kleine blokjes snijden.
    Doe het in een schaal, en doe er dan zoete ketjap bij.
    Laat dit lekker lang intrekken, afgedekt in de koelkast.

    Doe het blik met perziken laten uitlekken boven een schaaltje.
    Het is erg belangrijk om het sap te bewaren!

    De perziken snij je in hele kleine blokjes.

    Zet een pan met water op voor de rijst.

    Doe de kipfilet lekker bakken zodat het een mooie kleur krijgt, vervolgens kunnen de gesneden uien erbij, en dan de knoflook.

    Als het allemaal lekker aan het bakken is, dan kennen de perziken erbij.
    Doe dit even goed mengen met het gerecht.
    Daarna mag het sap uit de kom in de pan.

    Proef even goed, het kan zo zijn dat je er nog wat ketjap bij moet doen voor de smaak.

    Laat het even zo allemaal lekker pruttelen, op een laag vuurtje.

    Als het water kookt van de pan, kook de rijst dat gaar.

    Serveer dit met kroepoek en zure komkommer met ui, en met een lekkere frisse siroop.
25
25
25

Variaties op Kip pilaf

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kip pilaf
VariatieAantalGang
Kip pilaf1Rijstgerechten
Kip pilaf met sperziebonen1Rijstgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • ketjap past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ketjap is niet geschikt voor een soja-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
73 kcal
3%292 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
14 g.
5%56 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip pilaf