Kip Provence

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan
  • Staafmixer
  • Oven
  • Zeef
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Dit lijkt een omslachtige manier van eten koken maar…… als je eens lekkere wilt eten stel ik je voor dit recept eens te proberen.
  2. Verwarm de oven voor op 225 graden celcius.
  3. Maak alle groenten schoon en snijd zoals aangegeven.
  4. Maak de schoon en snijd hier en daar kleine sneetjes in de huid.
  5. Breek kleine stukjes van het blokje en breng ze onder de huid van de aan.
  6. Bestrooi de buitenkant van de nog met verse peper en eventueel een beetje zout.
  7. Giet een dun laagje (hittebestendige) in een braadpan en verhit de olie.
  8. Bak hierin de rondom bruin.
  9. Haal de uit de pan en voeg aan de olie direct de groenten toe zonder de en de basilicum.
  10. Bak de groenten gedurende 5 minuten.
  11. Blus met de witte wijn en het water.
  12. Breng dit aan de kook en voeg hieraan het laurierblad toe.
  13. Giet het groentemengsel in een ovenschaal en leg hierop de .
  14. Smeer de in met een beetje boter.
  15. Zet de ovenschaal met groenten en in de oven.
  16. Na iedere 15 minuten de omdraaien en de laatste periode van 15 minuten de basilicum en mee laten braden.
  17. LET OP!
  18. Hou de hoeveelheid vocht in de gaten.
  19. Voeg als het te droog wordt wat water toe.
  20. Als de mooi goudbruin van kleur is, is de klaar.
  21. Leg de 5 tot 10 minuten op een snijplank om te “rusten”.
  22. Als er nu een mes in gezet wordt, loopt alle vocht uit de en wordt ze droog.
  23. Haal de takjes en het laurierblad uit de groenten.
  24. Giet de groenten en het vocht in de braadpan en pureer de groenten met een staafmixer.
  25. Roer door deze saus nog wat room (kookroom 7%) en breng aan de kook.
  26. Maak de saus met water op sausdikte.
  27. Proef de saus en maak op smaak met .
  28. Zeef de saus, voeg de peterselie toe.
  29. Snij de in twee helften en serveer de met lekker brood en de saus.
  30. Natuurlijk kan i.
  31. p.
  32. v.
  33. brood ook aardappelen/frites/rijst met groenten worden gegeven.
  34. Smakelijk eten!
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
261 kcal
13%522 kcal
Vetten
15 g.
22%30 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
26 g.
10%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip Provence