Kip tandoori
- Herkomst India
- Categorie Rijstgerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Kip tandoori recepten
- Bereiden
- Kookboek van suzan
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mengkom
- Wok
- Pan
Bereidingswijze
- Roer in een mengkom de , en 1/2 eetlepel door elkaar en schep de kip erdoor.
- Kook de rijst 8 minuten in een pan met ruim kokend water.
- Giet de rijst af, schep de en geraspte door de rijst en laat de rijst nog 15 minuten staan met het deksel op de pan.
- Kook intussen de doperwtjes en in een andere pan met ruim kokend water en zout ca. 3 minuten beetgaar.
- Verhit de overige in een wok en roerbak hierin de tandoorikip in ca. 5 minuten roodbruin en gaar.
- Voeg de uitgelekte doperwtjes, en aan de kip toe en roerbak deze ca. 1 minuut op middelhoog vuur mee.
- Breng de tandoorikip op smaak met zout en peper.
- Tip:
- Garneer de tandoorikip met 2 eetlepels verse koriander.
- Lekker met een groene salade.
Ook lekker om te maken
Variaties op Kip tandoori
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kip tandoori | 3 | Gevogelte |
Gestoofde Kip Tandoori | 1 | Vlees |
Indiase kip tandoori | 1 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 324 kcal | 16% | 1296 kcal |
Vetten | 52 g. | 74% | 208 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 5% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 6% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 15 g. | 5% | 60 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |