Kip uit de Gouden Eeuw
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van robancona
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Braad de stukken kip in totdat ze goudbruin, maar nog niet helemaal gaar zijn.
- Schil intussen de bittere , verwijder zorgvuldig het wit en snijd de schil in dunne reepjes.
- Zet deze op het vuur met een bodempje water en laat ze zachtjes koken totdat ze zacht beginnen te worden, maar zorg er voor dat ze niet zo hard koken dat de smaak en de geur verloren gaat.
- Voeg de witte wijn bij de kip in de pan en roer de wijn door het bakvocht.
- Voeg de sinaasappelschillen en de toe en laat dit zonder deksel sudderen totdat de stukken kip zacht zijn en het vocht is ingekookt.
- Breng op smaak met , , en kaneelpoeder.
- Deze schotel is niet scherp van smaak.
- Hij moet een licht gekruid, fruitig aroma hebben.
- Knoflook en laurierblaadjes maken het extra lekker.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Oosterse kip met kokos uit de oven42u10m
-
Recept
Kip uit de oven41u30m
-
Recept
In wijn gestoofde kip445m
-
Recept
Kip met perziken41u30m
-
Recept
Griekse kip in rode wijnsaus445m
-
Recept
Kippenpoten uit de oven43u30m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 41 kcal | 2% | 164 kcal |
Vetten | 4 g. | 5% | 16 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |