Je pakt een grote snijplank en snijdt de in stukken.
Pak een vergiet zodat je de in stukken gesneden erin kan doen.
Begin bij de poten, snijd vervolgens de in de lengte doormidden, zodat je 2 helften krijgt.
Ik haal zelf het vel van de eraf, maar als je het lekkerder vindt met vel dan laat je die lekker zitten.
Daarna snijd je de 2 helften in stukken naar eigen grootte.
Op deze manier krijg je vleugetljes, drumsticks, braadsticks en kipfilet.
Vervolgens was je de met een beetje en , goed afspoelen zodat er geen meer op zit.
Even de laten uitlekken en dan pak je een diepe schaal om de in te .
Verwarm ook alvast de oven 5 a 10 minuten voor op 225 graden C.
Ikzelf verwarm het 5 minuten voor met quick heat op 250 graden C.
Je begint de te met kipkruiden totdat alle stukken licht gekleurd zijn.
Dan doe je de zwarte er doorheen, de witte peper(0.5 theelepels)(0.3 theelepels), de paprikapoeder(1 mespuntje) en de 5 spices.
Goed door elkaar mengen zodat de kruiden(1 mespuntje) goed verdeeld zijn over de stukken kip(1 stuk).
Vervolgens schenk je de zoete sojasaus(1 eetlepel) er overheen en dan de zoute sojasaus(2 eetlepels).
Dit meng je weer goed door elkaar zodat alles een lekker donker kleurtje heeft.
Nu doe je de gesneden ui(1 blokjes) en de knoflook er doorheen en weer mengen.
Prik als je wilt een beetje in de stukken kip(1 stuk) zodat alle smaken goed door de kip(1 stuk) worden opgenomen.
Dan pak je een grote ovenschaal en doe er een scheutje olie(1 stuk) in.
Even heen en weer bewegen zodat er over de hele bodem olie(1 stuk) ligt.
Dan verdeel je de stukken kip(1 stuk) over de ovenschaal en het resterende beetje saus verdeel je over de stukken kip(1 stuk).
Dan pak je het tuinkruidenbouillonblok en die verkruimel je over de stukken kip(1 stuk).
Vervolgens doe je kip(1 stuk) in de hete luchtoven op 250 graden C.
in ongeveer 45 à 50 minuten .
In de normale oven zou ik het op 225 graden C.
doen.
Na ongeveer 30 minuten de ovenschaal eruit halen en de stukken kip(1 stuk) omdraaien, een klein beetje water(1 stuk) toevoegen zodat je meer jus krijgt en de sojasaus niet droogbakt.
Dan weer de oven in totdat de kip(1 stuk) klaar is.
Dit is lekker te combineren met rijst en groente naar keuze.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Sporen van pinda kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon en olie
Gluten
tuinkruidenbouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in zoete sojasaus en zoute sojasaus
Suiker
Geen overeenkomsten gevonden.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
Koemelk
Sporen van koemelk kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon en kruiden
Mosterd
Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon
Lactose
Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in tuinkruidenbouillon en olie
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (2)
Kip uit de oven heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies RESET
Geweldig recept!
Gerard 9 maart 2012
Dit is echt een heerlijk recept!! Is in erg goede aarde gevallen!
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.