Kip uit de oven met salie en spek

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Snijd de kip in de lengte doormidden en maak hem schoon.
  2. Leg de kip met het vel naar boven in een ovenschaal.
  3. Roer 1 eetlepel , wat en en doorelkaar.
  4. Bestrijk de kip hiermee.
  5. Schil de , was ze en snijd ze in grove stukken.
  6. Was de aardappels grondig en snijd ze doormidden.
  7. Pel de knoflok en de .
  8. Snijd de in stukjes.
  9. Was de en leg een paar takjes opzij voor garnering.
  10. Pluk de overige blaadjes eraf.
  11. Snijd het spek in repen.
  12. Bak het spek krachtig aan in een pan.
  13. Blus af met en 125 milliliter water en breng aan de kook.
  14. Verdeel de ,de knoflook, de , de en de aardappels om de kip en breng op smaak met en .
  15. Giet het spek samen met de fond over de groente.
  16. Bak de kip en de groente ca 50-60 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden V.
  17. Verhoog na 45 minuten de oven temperatuur op 250 graden C.
  18. Maak de bonen schoon en kook ze in een klein beetje kokend water met wat en het deksel op de pan ca. 15 minuten garen.
  19. Giet de bonen af en doe er een klontje bij.
  20. Verdeel de kip in stukken.
  21. Dien alles op en garneer met de overgebleven .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en ontbijtspek past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
314 kcal
15%1256 kcal
Vetten
8 g.
11%32 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
44 g.
17%176 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip uit de oven met salie en spek