Kip-varkenssaté met satésaus

Ingrediënten

+ -
print

Voor de marinade :

Voor de satésaus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Snijd de kipfilets en varkenshaasjes in stukjes.
  2. Snijd de in ringetjes.
  3. Snijd de in sliertjes.
  4. Verwijder de worteltjes van de en snijd ze kleiner.
  5. Hak de en knoflook heel fijn.
  6. Laat de satéstokjes 1 uur in koud weken.
  7. Schep de kipblokjes en varkensblokjes in aparte schalen.
  8. Meng de met knoflook, , , sambal, ketjap, en tot een marinade en verdeel de helft van de marinade over de twee kommen.
  9. Zet de rest van de marinade apart voor de satésaus.
  10. Laat het vlees afgedekt 2 uur in de ijskast marineren.
  11. Rijg om en om twee stukjes kip en varkensvlees aan de stokjes.
  12. Verwarm intussen de barbeque.
  13. Meng de met komkommerslierten, en tot een frisse salade en verdeel het over 4 borden.
  14. Rooster de saté op de barbeque gaar in 6 minuten.
  15. Leg de saté naast de salade.
  16. Meng in een steelpan de achter gehouden marinade met , en tot satésaus en breng het al roerend aan de kook.
  17. Serveer de satésaus over de satéstokjes.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • sambal oelek kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
  • sambal oelek en pindakaas kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
  • rietsuiker en ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • pindakaas kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
  • Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal oelek
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
851 kcal
42%3404 kcal
Vetten
37 g.
53%148 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
6%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
8%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
53 g.
20%212 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kip-varkenssaté met satésaus