Kip
- Herkomst Rusland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van azuro
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Keukenpapier
Bereidingswijze
- Roer de zacht.
- Meng de , de , het , knoflook, met de .
- Leg het mengsel als een soort worst van ong 18 tot 20 cm op wat plasticfolie en leg deze voor minstens 2 uur in de koelkast om weer een stevige massa te krijgen.
- Leg de tussen 2 stukken plastic folie en klop / sla ze plat met bv een vleeshamer of deegrol tot ze ongeveer een cm of 3 dik zijn. (zorg dat het vlees niet kapot gaat) Bestrooi elke kipfilet met wat .
- Neem de kruidenboter-rol uit de koeling en verdeel deze in 6 geljke stukken.
- Verdeel deze stukken over de .
- Vouw de korte kanten van de filets naar binnen en de lange kanten over de .
- Steek vast met een cocktailprikker.
- Rol het vlees door de , vervolgens door het losgeklopte ei en dan door het .
- Leg de filets 2 uur of langer in de koelkast voor je het gaat bakken.
- Verhit de op 180 graden C.
- Bak elke filet ongeveer 6 tot 8 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
- UIt laten lekken op keukenpapier om overtollig vet te verwijderen.
Ook lekker om te maken
Variaties op Kip
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Hete kip | 22 | Gevogelte |
Kip uit de oven | 11 | Gevogelte |
Kipsalade | 9 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- paneermeel kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- boter en paneermeel kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- paneermeel kan sporen bevatten van lactose en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- peper en zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 2282 kcal | 114% | 13692 kcal |
Vetten | 26 g. | 37% | 156 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 286 g. | 110% | 1716 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |