Kipcocktail

Ingrediënten

+ -
print

Voor de saus:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan
  • Zeef
  • Grote schaal

Bereidingswijze

  1. Leg de in een grote pan met ongeveer 1 liter water en breng deze met het bouillonblokje aan de kook.
  2. Kook de in ongeveer 10 minuten gaar in de bouillon.
  3. Laat de dan afkoelen.
  4. Snijd de gekookte in hele kleine stukjes en doe ze in een grote schaal.
  5. Kraak de en doe ze erbij in de schaal.
  6. Open het blik en laat de zeef even uitlekken.
  7. Doe de uitgelekte mandarijntjes erbij in de schaal.
  8. Schil de appels, snijd ze in partjes en verwijder de klokhuizen.
  9. Snijd de partjes in kleine blokjes en besprenkel ze met een beetje zodat ze niet erg verkleuren en meng ze met de rest in de schaal.
  10. Voor de saus:
  11. Meng de slagroom, de , de en het in een schaaltje en roer goed door elkaar.
  12. Serveer de saus apart bij de kipcocktail.
25
25
25

Variaties op Kipcocktail

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kipcocktail
VariatieAantalGang
Kipcocktail met ananas3Voorgerechten
Kipcocktail2Koud
Kipcocktail met rucola en appel voor buffet1Speciale gelegenheden

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise en ketchup
  • ketchup past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in mayonaise
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise en ketchup
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kipcocktail heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Slagroom is niet vermeld bij de ingrediënten. Hoeveelheid?
Riet Kwant 21 december 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
184 kcal
9%736 kcal
Vetten
16 g.
23%64 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kipcocktail