Kipfilet in een jasje met roomaardappelen
- Herkomst Frankrijk
- Categorie Ovenschotels
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van hansvandenbos
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Kipfilets:
- Snijd de vellen doormidden.
- Zorg ervoor dat de goed droog zijn (zeker als ze uit de vriezer komen).
- Bestrooi de filets met en een smeer ze daarna goed in met een smeerkaas zoals cuisine.
- Leg elke filet midden op een stuk .
- Vouw de bladerdeegvellen over de lange zijde naar binnen over de filets en plak ze aan elkaar met wat opgeklopt .
- Snijd de korte einden van het op maat en vouw die daarna over de filets naar binnen zodat een pakketje ontstaat (gebruik weer het geklutste ).
- Leg ze op de vouwkant op een ovenrooster dat is afgedekt met geolied bakpapier.
- Leg ze even apart.
- Roomaardappelen:
- Schil de en snijd ze in dunne plakjes.
- Doe de in een pannetje, voeg er de gekneusde en grof gesneden aan toe en de takjes .
- Breng de aan de kook en laat deze vervolgens afkoelen.
- Doe de vloeibare erbij en wat .
- Kook de aardappelschijfjes in dit mengsel totdat ze bijna gaar zijn.
- Giet de aardappels af (bewaar het vocht).
- Haal de takjes er uit.
- Smeer een ovenvaste schaal in met wat olie en leg daarin de aardappelschijfjes.
- Giet wat van het melkvocht over de aardappels.
- Beiden:
- Verwarm de oven voor op 180º.
- Smeer de filetpakketjes in met wat geklutst .
- Zet de aardappels onder en de filetpakketjes midden in de oven.
- Gedurende 30 à 40 minuten laten garen.
- Na 15 minuten even kijken of er nog wat vocht bij de aardappels moet.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boursin, melk, room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 375 kcal | 18% | 1500 kcal |
Vetten | 14 g. | 21% | 56 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 45 g. | 17% | 180 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |