Kipfilet met kikkererwten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil de en hak hem fijn.
  2. Roer 2 eetlepels , 1/2 theelepel , 1/2 theelepel , snufje en de doorelkaar.
  3. Dep eventueel de kipfilet droog en wrijf ze in met de kruidenolie.
  4. Laat minimaal 1 uur marineren.
  5. Pel en snipper de en de knoflook.
  6. Spoel de af en laat ze uitlekken.
  7. Schrap de , was ze en snijd ze in plakjes.
  8. Was de en snijd ze in stukjes.
  9. Verhit 1 eetlepel en 1 eetlepel in een pan.
  10. Fruit de , de knoflook en de wortel hierin.
  11. Bak de kort mee.
  12. Voeg de toe.
  13. Breng op smaak met , en 1/4 theelepel .
  14. Voeg 200 milliliter water en het toe , breng aan de kook en laat afgedekt ca. 8 minuten zachtjes koken Verhit 2 eetlepels zonnebloem olie in een pan met anti-aanbaklaag en bak hierin de op een middelmatig vuur 7 minuten per kant.
  15. Was de peterselie en snijd hem fijn.
  16. Roer de en de doorelkaar, roer dit door het kikkererwtenmengsel en breng kort aan de kook.
  17. Breng op smaak met , en een klein beetje .
  18. Roer de peterselie rdoorheen.
  19. Breng de filets op smaak en serveer met de
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • groentebouillonblokje en yoghurt kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in yoghurt
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • yoghurt is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker en maizena
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
769 kcal
38%3076 kcal
Vetten
76 g.
109%304 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kipfilet met kikkererwten