Kipnuggets

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Keukenpapier

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden:
    Snijd de kipfilet in blokjes en kook ze 7 minuten in de bouillon.
  2. Giet ze af, dep ze droog en laat ze afkoelen.
  3. Doe de of nachochips in een plastic zak, rol er met een deegroller of fles over zodat het kleine kruimels worden.
  4. Meng dit met de maizena of aardappelmeel, kerriepoeder, peper en zout.
    Bereiden:
    Klop de eieren los met 2 el water in een diep bord, haal de kipblokje hierdoor en darna door het cornflake of chipsmengsel.
  5. Druk dit goed aan zodat de kip er rondom mee bedekt is.
  6. Verwarm de tot 180 graden en frituur 6 blokjes tegelijk 3-4 minuten tot ze krokant en goudbruin zijn.
  7. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
  8. Lekker met gebakken krieltjes en sla.
25
25
25

Variaties op Kipnuggets

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kipnuggets
VariatieAantalGang
Kipnuggets3Feestjes en verjaardags hapjes
Kipnuggets met paprikadip1Hapjes
Kipnuggets met zoetzure saus1Hapjes

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kippenbouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kipnuggets heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik vond de smaak heerlijk, maar de nuggets waren wel een beetje taai. Heb ik ze te lang gebakken? Na het koken viel de kip bijna uitelkaar.
Wendy 26 augustus 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
553 kcal
27%2212 kcal
Vetten
30 g.
43%120 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
7%4 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
10%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
34 g.
13%136 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kipnuggets