Kippannetje met champignons en puree

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Schil de en was ze.
  2. Kook de in water met wat afgedekt in ca. 20 minuten.

    Dep de kipfilets droog en snijd hem in repen.

    Maak de champigpnons schoon en snijd ze in plakjes.
  3. Pel de uien en snijd ze in ringen.

    Vehit de in een pan met antiaanbaklaag.
  4. Bak de hierin ca. 3 minuten.
  5. Bak de en de bosui ca. 4 minuten mee, Breng op smaak met en .
  6. Bestrooi met en bak hem kort mee.

    Voeg 200 mililiter water en de helft van de melk toe en breng het geheel aan de kook.
  7. Voeg het bouillonblokje toe en kook nog 3 minuten mee.
  8. Breng op smaak met (zonodig nog aandikken met ).

    Was de kruiden en snijd ze fijn.
  9. Giet de af, voeg de overige melk toe aan de en stamp ze fijn.
  10. Breng op smaak met en .
  11. Roer de kruiden er doorheen.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie en kippenbouillonblokje
  • kippenbouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • kippenbouillonblokje kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in halfvolle melk
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillonblokje
  • halfvolle melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons en mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in olie en kippenbouillonblokje
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
823 kcal
41%1646 kcal
Vetten
54 g.
77%108 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
7%2 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
10%6 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
108 g.
41%216 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kippannetje met champignons en puree