Kippenblokjes met knoflook en pindasaus
- Herkomst Belgie
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van vins
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Stoompan
- Wok
Bereidingswijze
- Kuis de groenten zoals wortels en bloemkool en broccoli en snijd ze in roosjes en de wortels in schijfjes (in langsrichting om eens wat anders te hebben).
- Doe ze in een stoompan en gaar ze knapperig klaar (de groeten moet knapperig blijven zoals al dente, beetgaar).
- Zet apart.
- Snijd de ui en plet de knoflook en fruit ze in een wok of grote vleespan glazig met een scheutje .
- Doe er de in blokjes gesneden kip bij met wat kipkruiden en braad ze mooi bruin klaar (zet apart).
- Kook de en zet apart.
- Snijd een klein uitje in stukken en plet terug een knoflook teentje en fruit ze glazig in een scheutje .
- Als ze glazig gefruit zijn voeg je 2 tot 3 grote soeplepels toe aan de ui en meng je het geheel.
- Doe er dan 2 dl bij en meng het geheel terug en voeg er een blokje kippenbouillon aan toe.
- Voeg ook een soeplepel aan de saus en mespuntje of ander hot stuff.
- Laat de saus opkomen en laat even paar minuutjes koken op klein vuurtje.
- Doe er dan de maïzena toe en bind de saus naar een egaal geheel.
- Als de saus af is, zet je het vuur uit of op een heel klein vuurtje en voeg er dan de toe.
- Voeg de saus toe aan het terug opgewarmde vlees.
- Schik de (eventueel in een voorgevormd potje die je dan omgekeerd op je bord uitgiet zodat je een samengeplakt geheel krijgt) op je bord.
- Schik de gestoomde groenten op je bord en doe er dan de vers gesneden bieslook en (eventueel wat en ) op en schik dan als laatste het vlees met de saus op je bord.
- Tip:
- als je niet graag hot eet, raad ik je af te gebruiken.
- Je kan ook de bieslook in lange slierten laten en die zo op je groenten leggen om er een mooi geheel van te maken.
- Eet smakelijk
Ook lekker om te maken
-
Recept
Hete kip met pindasaus41u
-
Recept
Kipfilet in pindasaus440m
-
Recept
Kalkoenschnitzel met pindasaus430m
-
Recept
Pittige kip met knoflook, sambal en mosterd420m
-
Recept
Gebraden kip uit de oven, met knoflook en aardappels (pikant)41u
-
Recept
Gegrilde kipfilets met knoflook en rozemarijn445m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- kippebouillon en sambal kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in pindakaas, kippebouillon, sambal
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippebouillon
- kippebouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippebouillon
- room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in maizena en suiker
- Sporen van soja kunnen voorkomen in pindakaas en kippebouillon
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 163 kcal | 8% | 652 kcal |
Vetten | 6 g. | 9% | 24 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 2% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 3% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 15 g. | 5% | 60 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |