Kippenpaté

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Maak de kippenlevers schoon en dep ze droog.
  2. Hak de fijn.
  3. Halveer de knoflook.
  4. Kook de eenderborst gaar en verwijder het vel.
  5. Klop de los.
  6. Draai in de keukenmachine de kippenlevers met , knoflook en eendenborst tot een puree.
  7. Voeg al draaiend de met sherry en toe.
  8. Breng het mengsel op smaak met .
  9. Verdeel de met over de boden van een cakevorm met een inhoud van 500 gram.
  10. Bekleed de bodem en zijkanten van de vorm met .
  11. Laat het spek iets over de rand hangen.
  12. Schep het kippenmengsel in de vorm en vouw de plakjes over de paté terug.
  13. Verwarm de oven voor op 180 graden C.
  14. Zet de paté in een met kokend gevulde braadslede.
  15. Laat de paté in het midden van de oven in 1 uur gaar worden.
  16. Laat de paté afkoelen en bewaar hem afgedekt in de ijskast.
25
25
25

Variaties op Kippenpaté

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kippenpaté
VariatieAantalGang
Kippenpaté van kipfilet1Lunchgerechten
Kippenpaté tapas1Tapas

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • room is niet geschikt voor een koemelk-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • room is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en ontbijtspek past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3496 kcal
174%3496 kcal
Vetten
312 g.
446%312 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%2 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kippenpaté