Kippenragout

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200º C.

    Kook de soepkip gaar in bouillon. (zie mijn recept:
  2. heldere kippensoep van hele )
    Het vlees moet heel goed loslaten van het bot.
  3. Haal de uit de bouillon en laat afkoelen tot handwarm.
  4. Verwijder eerst het vel en gooi dat weg.
  5. Haal zorgvuldig al het vlees van het bot en snijd het klein.
  6. Verhit de boter in een braadpan, maak de schoon, snijd ze klein en bak ze in de boter.
  7. Voeg de toe, het kippenvlees, de bouillonblokjes en eventueel 1 à 2 pollepels van de getrokken bouillon.
  8. Strooi royaal erbij en breng het geheel aan de kook.
  9. Temper het vuur en laat 2 à 5 min.
  10. doorkoken.
  11. Af en toe goed doorroeren om aanbakken te voorkomen.
  12. Als de ragout te dik is kun je nog wat of getrokken bouillon toevoegen.
  13. Breng op smaak met , en kerrie.
  14. Maak een papje van wat maïzena met koud water.
  15. Bind hiermee de ragout en laat nog 2 min.
  16. doorkoken.

    Verwijder de dekseltjes en bak de pasteitjes af volgens recept van de leverancier.
    Leg een pasteitje op een voorverwarmd bord, vul met de ragout en drapeer royaal kippenragout er omheen.
  17. Leg tot slot het dekseltje erop.
25
25
25

Variaties op Kippenragout

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kippenragout
VariatieAantalGang
Kippenragout6Warm
Kippenragout met champignons2Lunchgerechten
Pasteitjes met kippenragout2Lunchgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • kippenbouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bladerdeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • kippenbouillonblokjes en bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
500 kcal
25%3000 kcal
Vetten
35 g.
50%210 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
35 g.
13%210 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kippenragout