Kippenragout met champignons en prei
- Herkomst Nederland
- Categorie Hoofdgerechten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Rasp
Bereidingswijze
- Smelt de boter in een grote (braad)pan.
- Kruid de kip met zout en peper en bak in kleine hoeveelheden bruin.
- Neem de kip uit de pan en fruit de ui en de .
Voeg de toe en bak 2 minuten op laag vuur mee. - Schenk de en de erbij en breng aan de kook.
- Schep de kip door de ragout.
Verhit de in een koekenpan en bak de en de in 2 minuten op hoog vuur bruin.
Boen de schoon en rasp de gele schil eraf. - Halveer de en knijp 1 helft uit.
- Voeg de rasp, het sap, de en de bij de ragout.
- Roer de erdoor en breng de ragout op smaak met zout en peper.
Garneer de ragout met de en serveer er witte rijst bij.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kookroom
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter en kookroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 184 kcal | 9% | 736 kcal |
Vetten | 9 g. | 13% | 36 g. |
Waarvan verzadigd | 2 g. | 14% | 8 g. |
Waarvan onverzadigd | 1 g. | 5% | 4 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 10% | 0 g. |
Koolhydraten | 17 g. | 6% | 68 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 2 mg. | 0% | 8 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |