Kippensoep
- Herkomst Nederland
- Categorie Soepen
- Kippensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van azuro
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Was de soepkippen goed schoon van binnen en van buiten.
- Doe ze in een grote pan en voeg evt.
- wat zout toe.
- Zet de pan op middelgroot vuur tot het kookt en zet het dan kleiner.
- Laat de soep maar lekker trekken!.
- Snijd ondertussen alle groenten klein en doe ze in een vergiet.
- Als je klaar bent met snijden even lekker afspoelen onder de stromende kraan.
- Leg ondertussen de gewassen en uitgelekt (en in een builtje) in het vriesvak.
- Dan hoef je 'm niet te snijden, maar kun je 'm kruimelen!
- Als de kip gaar is, schep je 'm uit de pan en laat 'm uitlekken.
- Zet hem in de koelkast om goed af te koelen.
- Doe ondertussen alle groente (of zoveel als je zelf wilt, je kun altijd een deel invriezen) in de bouillon.
- Laat maat lekker op klein vuur pruttelen.
- Als de kip is afgekoeld, kun je 'm gaan "uitpluizen! ".
- Alles wat er niet fris uitziet (zoals adertjes, het vel, vet en botten) kun je wegdoen.
- De rest maak je klein en doe je terug in de bouillon.
- Doe de of vermicelli pas als laatste, anders wordt ie klef!
Ook lekker om te maken
Variaties op Kippensoep
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kippensoep | 8 | Soepen |
Heldere kippensoep | 2 | Soepen |
Verse kippensoep | 2 | Maaltijdsoepen |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- kippenbouillon kan sporen bevatten van selderij en Allergie in bleekselderij en bladselderij
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 20 kcal | 1% | 180 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 3 g. | 1% | 27 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |