Kippensoep en pasteitje van kippenragout (Vidée / Fideke) voor 6 personen

Ingrediënten

+ -
print

KIPPENSOEP:

PASTEITJE:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Garde
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Leg eerst de kip en de hele uien met een kruidnagel erin in de soepketel.
    Vul deze met water en zet de pan op het vuur.
    Laat het geheel aan de kook komen, voeg al roerend de bouillonblokjes toe.
    Zet de bouillon nu op klein vuur en laat de bouillon ongeveer drie uur trekken.
    De laatste 20 minuten voeg je de 5 kipfilets, de fijngesneden winterwortel en prei erbij en laat die ook gaar worden.

    "De basis voor de ragout en kippensoep is nu klaar".

    Haal de kip uit de pan, laten deze afkoelen en pluk het bruikbare vlees ervan af.
    Snijd de kipfilets in stukjes en verdeel 1/3 deel voor de soep
    en ongeveer 2/3 voor de ragout)

    RAGOUT:
    Smelt boter in een pan.
    Laat de verse champignon, die je in 3 mm plakjes hebt gesneden, even hierin bakken.
    Bestrooi de champignons tijdens het bakken met wat peper, zout en citroensap.

    Smelt in een andere pan ondertussen wat boter.
    Smoor hierin de fijn gesnipperde ui (goud bruin).
    Voeg de (witte)bloem al roerend toe,
    voeg nu al roerend de (koks)room toe en roer dit tot een mooie roux.
    (Als de roux te snel indroogt, kan je het beste de pan even van het vuur afhalen)
    Blijf met een garde roeren, de bloem mag niet aanbakken!
    (De bloem moet wel “garen” dit duurt hooguit twee minuten.)

    Voeg nu beetje bij beetje wat bouillon bij,
    als de ragout te dik wordt kan je weer wat nieuwe bouillon toevoegen.
    Voeg nu de peterselie, nootmuskaat, peper & zout en Maggi toe.
    Maggi blijf je toevoegen tot je de juiste smaak hebt.

    Voeg nu de champignons toe aan de saus.

    Voeg nu de kipfiletjes in stukjes gesneden aan de ragout toe.

    Mocht de ragout onverhoopt toch te dun zijn geworden kan je hem binden met maïzena.

    Bak ondertussen de bladerdeeg bakjes en vul deze met de Ragout.

    Smakelijk!
    Chef Harold
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillon
  • bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • boter en bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in champignons
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
141 kcal
7%846 kcal
Vetten
1 g.
2%6 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
15 g.
5%90 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kippensoep en pasteitje van kippenragout (Vidée / Fideke) voor 6 personen