Kippensoep met laos
- Herkomst Thailand
- Categorie Warm
- Kippensoep recepten
- Bereiden
- Kookboek van lekker_koken
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Breng 2,5 deciliter water in een grote pan aan de kook en voeg 1/2 liter toe.
- Schil de en snijd hem in dunne plakken.
- Verwijder de harde delen van het en snijd de stengels in stukjes van 2,5 centimeter.
- Voeg de kippendijen, galanga, het en 1 eetlepel toe.
- Laat de soep 30 minuten zachtjes koken.
- Snijd de in stukjes en voeg deze halverwege de kooktijd toe aan de soep.
- Roer de rest van de door de soep en breng de soep aan de kook.
- Snijd de kleine overlangs doormidden.
- Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes.
- Voeg ze met de citroenblaadjes toe aan de soep.
- Neem de pan van het vuur.
- Maak de uitjes schoon en snijd ze in dunne plakjes.
- Snijd de overlangs doormidden, verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes.
- Schep de soep in de kommen.
- Besprenkel de soep met het en de rest van de en verdeel de ui en erover.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vissaus past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 178 kcal | 8% | 1068 kcal |
Vetten | 27 g. | 38% | 162 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 5% | 6 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 6% | 12 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 10 g. | 4% | 60 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |