Kiprolletjes met spinazie in dragonsaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van jaccor
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
- Zeef
Bereidingswijze
- Schil de met een dunschiller en snijd ze in dunne staafjes.
Maak de schoon en snipper deze fijn.
Was de grondig.
Kook de 5 minuten in ruim water met .
Laat de in een zeef afkoelen en uitlekken.
Knijp het vocht eruit.
Kook ook de wortelreepjes 5 minuten en laat uitlekken.
Leg de lapjes naast elkaar op een snijplank en bestrooi ze met en .
Strijk de erover uit en verdeel de over de lapjes.
Rol het geheel op en bind elk rolletje vast met keukentouw of steek er een prikker in.
Verhit de in een grote koekenpan en braad de kiprolletjes rondom aan.
Voeg de en de wortelreepjes toe en bak ze enkele minuten mee.
Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en draai het vuur dan laag.
Stoof de kiprolletjes nog 10 minuten.
Hak de dragonblaadjes fijn.
Roer de rest van de los met de en meng met de , en .
Schenk het mengsel bij de kiprolletjes in de pan en verwarm nog 5 minuten.
Leg op elk bord 2 kiprolletjes en verdeel de groenten en roomsaus uit de koekenpan erover.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Kalkoenfilet met dragonsaus en gemengde groenten435m
-
Recept
Malse kiprolletjes met spinazie en ricotta445m
-
Recept
Kiprolletjes met verse roomkaas en mangosaus450m
-
Recept
Gevulde kipfilet met spinazie, zalm en sesam honingsaus440m
-
Recept
Risotto met kip, champignons en spinazie430m
-
Recept
Spinazie met pesto-kip435m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in spinazie en kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kruidenkaas, boter, kippenbouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kruidenkaas, boter, melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in kippenbouillon
- kruidenkaas, boter, melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in kippenbouillon
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 224 kcal | 11% | 896 kcal |
Vetten | 21 g. | 30% | 84 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 8 g. | 3% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |