Kipsalade
- Herkomst Nederland
- Categorie Koud
- Kipsalade recepten
- Bereiden
- Kookboek van robancona
- Schrijf een review
Bereidingswijze
- Breng een halve liter water met de , , , wat zout naar smaak en de foelie aan de kook en laat dit een kwartiertje zachtjes trekken*.
- Voeg dan de toe en laat deze ca. 15 minuten tegen de kook aan in de bouillon trekken.
- De bouillon mag niet koken!
- Neem het kippenvlees uit de bouillon, laat het afkoelen en snijd het in kleine dobbelsteentjes.
- Vermeng de stukjes ananas, , aardappel en selderijknol met het kippenvlees.
- Roer een sausje van de , zure , , , , versgemalen peper en zout en meng dit door de salade.
- Laat de salade ca. 1 uur staan om de smaken te laten intrekken en roer hem voor het serveren nog eens door. * Er is weinig op tegen om gewoon een (kippen)bouillontablet te gebruiken.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Ei-kipsalade430m
Variaties op Kipsalade
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kipsalade | 8 | Gevogelte |
Gerookte kipsalade | 3 | Maaltijdsalades |
Kipsalade met sinaasappel | 2 | Salades |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van gluten kunnen voorkomen in mayonaise
schijven ananas past niet in een suiker-arm dieet.- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in mayonaise
- mayonaise kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in room
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in mayonaise
- Geen overeenkomsten gevonden.
- selderij en knolselderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
- mayonaise kan sporen bevatten van lactose en Allergie in room
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in mayonaise
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 240 kcal | 12% | 960 kcal |
Vetten | 12 g. | 17% | 48 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 5% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 2 g. | 6% | 8 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 7 g. | 2% | 28 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |