Kipsate
- Herkomst Indonesie
- Categorie Bijgerechten
- Bereiden
- Kookboek van Jolandalina
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
Bereidingswijze
- Verwijder het vet en pezen, en snijdt de in kleine blokjes.
Doe vervolgens 2 kopjes ketjap, een flinke lepel , een theelepel en 3 uitgeperste teentjes in een kom.
Voeg vervolgens de kip toe, roer het door elkaar en roer als laatste 2 lepels olie er doorheen.
Laat dit afgedekt in koelkast enkele uren, eventueel de hele nacht, marineren.
Na het marineren de blokjes rijgen aan sateprikkers en vervolgens grillen.
Voor de makkelijke variant kan je de blokjes ook gewoon in een hete pan bakken.
Er hoeft geen olie in de pan/ grill omdat die al in de marinade zat.
Ook lekker om te maken
-
Recept
kipsate41u15m
-
Recept
Saté ajam ubud (gekruide kipsaté)455m
-
Recept
kipsaté410m
Variaties op Kipsate
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
kipsate | 5 | Bijgerechten |
Kipsaté met rijstsalade | 1 | Salades |
Kipsate met lekker korstje | 1 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in sambal en zonnebloem olie
- sambal kan sporen bevatten van gluten en Allergie in ketjap manis
- ketjap manis past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zonnebloem olie kan sporen bevatten van soja en Allergie in ketjap manis
- Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 21 kcal | 1% | 168 kcal |
Vetten | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 4 g. | 1% | 32 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |