Bereiding van het deeg:
Maak een kuiltje in de bloem en strooi het zout over de rand.
Schenk het water in het kuiltje en los de gist erin op.
Voeg suiker en boter toe en kneed beetje bij beetje de bloem en eventueel een scheutje olijfolie erdoor.
Kneed tot een soepel deeg en laat in een kom, bestoven met bloem, circa 30 minuten rijzen.
Bereiding van het soezenbeslag:
Breng in een pan de melk, water en boter aan de kook.
Roer de bloem erdoor en laat, al roerende, circa 5 minuten garen.
Schep de roux in een kom en roer het ei erdoor.
Bereiding van de vulling:
Breng de bouillon aan de kook en kook de kip in de bouillon, op laag vuur, in circa 20 minuten gaar.
Haal de kip uit de bouillon en laat hem afkoelen.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.
Blancheer de bonen, spoel ze koud en snijd ze in stukjes.
Pel en snijd de banaan in plakjes en snijd de kip fijn.
Bereiding van de pindasaus:
Pel en snijd de knoflook fijn.
Breng water met knoflook, sap van een halve citroen, sojasaus, komijnpoeder, suiker en sambal aan de kook en roer de pindakaas erdoor.
Kook de saus tot de juiste dikte.
De afwerking:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een plak van circa 0,5 centimeter dik en steek er met de taartsteker cirkels uit.
Leg de helft van de cirkels op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk de randjes met ei.
Meng de vulling met de pindasaus en de helft van het soezenbeslag.
De rest van het soezenbeslag wordt niet gebruikt.
Breng op smaak met en verdeel over de ingestreken cirkels deeg(1 stuk).
Leg er een plak deeg(1 stuk) op en druk de randen vast met een vork.
Bestrijk de bovenkant van de broodjes met ei(1 stuk)(1 stuk) en bestrooi met sesamzaadjes(2 eetlepels).
Bak de broodjes in de oven in circa 30 minuten goudbruin en gaar.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
sambal en bouillon kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pindakaas
Gluten
gist, sambal, pindakaas, bouillon kan sporen bevatten van gluten en Allergie in deeg, bloem, bloem, sojasaus, bloem
Suiker
suiker en basterdsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
bouillon kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei en ei
Koemelk
deeg, boter, boter, bouillon kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, melk, boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Sporen van noten kunnen voorkomen in sambal
Selderij
Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
Lactose
boter, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in sambal
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
Soja
Sporen van soja kunnen voorkomen in pindakaas en bouillon
Vis
Sporen van vis kunnen voorkomen in sambal
Zoutarm
zout, bouillon, zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt? Help anderen & deel nu je ervaring met anderen! Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.