Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Om te beginnen halen we het vel van de kip af en kruid de kip met en .
    Snij de lente uitjes in mooie gelijke stukken van 2 cm.
  2. Maak de wortelen schoon en snij deze in repen.
  3. verhit in een pan met dikke bodem.
  4. braad nu de kip rondom aan.
    neem ze uit de pan.
  5. Voeg nu de lente uitjes toe en fruit deze ongeveer 30 seconden.
  6. Bestrooi met en laat het kort garen.
    Schenk nu 750 ml water erbij en roer alles glad.
  7. Los nu hierin de kippenbouillonblokje op.
  8. Voeg de repen wortels en de toe en leg nu de kip terug in de pan.
    laat alles nu een kwartiertje zachtjes pruttelen met een gesloten deksel.
  9. neem hierna de deksel van de pan en laat het alsnog 15 minuten prutelen.
  10. Laat de de laatste 5 minuten mee stoven.
    Vpeg nu als allerlaatste de toe.
25
25
25

Variaties op Kipschotel

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kipschotel
VariatieAantalGang
Kipschotel3Gevogelte
Witlof-kipschotel2Groentegerechten
Provencaalse kipschotel2Roerbakgerechten

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • bouillonblokjes kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem en bouillonblokjes
  • bouillonblokjes past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillonblokjes en kruiden
  • mosterd is niet geschikt voor een mosterd-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Sporen van lactose kunnen voorkomen in kruiden
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in mosterd
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillonblokjes
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kipschotel heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

En tot slot de eetlepel mosterd terug in het potje?
John van der Aar 21 maart 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
266 kcal
13%1064 kcal
Vetten
28 g.
40%112 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
34 g.
13%136 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kipschotel