Kipschoteltje voor buffet
- Herkomst Nederland
- Categorie Speciale gelegenheden
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Pan
- Oven
- Rasp
- Ovenschaal
Bereidingswijze
- Kneed de en de en zet het mengsel koud weg.
- Halveer de in de lengte.
- Dep de kip droog en bestrooi met en .
- Snijd de filets elk in 4-5 plakjes en omwikkel ze met de .
- Bak het vlees in de portiegewijs goudbruin en neem uit de pan.
- Blus het bakvet af met de , 250 milliliter water en de room.
- Breng de saus aan de kook en laat hem kort koken op een laag vuurtje.
- Roer het botermengsel in stukjes door de saus, breng op smaak met en .
- Verdeel het vlees en de saus over 8 kleine ovenschaaltjes (of 1 grote ovenschaal).
- Rasp de kaas en strooi hem eroverheen.
- Zet de schaaltjes 10-15 minuten in een voorverwarmde oven op 225 graden C.
- Was de snijd ze in vieren,verwijder de zaadlijsten en snijd ze in blokjes.
- Strooi de tomatenblokjes over de schaaltjes.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Gehaktmuffins in bacon voor buffet450m
-
Recept
Broodrolletjes met bacon,feta en pesto voor buffet425m
-
Recept
Abrikozen met bacon voor buffet410m
-
Recept
Bonensalade met spek en feta voor buffet445m
-
Recept
Gevulde paprika's in schijven voor buffet435m
-
Recept
Sandwichreepjes voor buffet415m
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in olie
- wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn
- boter en jonge kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter, slagroom, jonge kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in jonge kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter, slagroom, jonge kaas is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- jonge kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in bacon en zout
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 260 kcal | 13% | 2080 kcal |
Vetten | 17 g. | 25% | 136 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 5 g. | 2% | 40 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |