Kipspiesjes
- Herkomst Nederland
- Categorie Gevogelte
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Kipspiesjes recepten
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Bakplaat
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Schil de en kook ze ca. 20 minuten.
- Laat ze afkoelen en snijd ze in schijfjes.
- Pel en snipper de .
- Breng 250 mililiter water, de azijn het bouillonblokje, de en wat aan de kook.
- Giet het mengsel over de en laat het geheel minstens 1 uur intrekken.
- Was ondertussen de en de .
- Schil de en de in dunne plakjes, was de en laat hem goed uitlekken.
- Bestrijk een bakplaat met bakpapier en strijk de eroverheen.
- Snijd de randen van de en rooster ze licht, verkruimel de toast.
- Kluts de door elkaar, snijd de in ca. 20 platte schnitzeltjes en wrijf het vlees met in.
- Wentel de stukjes achtereen volgens door de , dan door het ei en tenslotte door de verkruimelde toast.
- Leg de stukjes op de bakplaat.
- Bak het vlees ca. 30 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden C., keer het vlees na ca. 15 minuten.
- Schep de crème fraiche door de aardappelsalade, meng de , de en de pas vlak voor het serveren door de salade.
- Breng de salade op smaak met .
- Steek 2-3 stukjes op een spiesje.
- Serveer ze met de aardappelsalade.
Ook lekker om te maken
Variaties op Kipspiesjes
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Kipspiesjes | 2 | BBQ |
Yakitori-kipspiesjes | 1 | Bijgerechten |
Kipspiesjes met ananassaus | 1 | Gevogelte |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Sporen van pinda kunnen voorkomen in groentebouillonblokje en olie
- groentebouillonblokje kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- groentebouillonblokje kan sporen bevatten van ei en Allergie in eieren
- Sporen van koemelk kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van selderij kunnen voorkomen in groentebouillonblokje
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van soja kunnen voorkomen in groentebouillonblokje en olie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 424 kcal | 21% | 1696 kcal |
Vetten | 18 g. | 26% | 72 g. |
Waarvan verzadigd | 1 g. | 8% | 4 g. |
Waarvan onverzadigd | 3 g. | 11% | 12 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 22 g. | 8% | 88 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |