Ingrediënten

+ -
print

Voor de marinade van de kip:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Keukenmachine
  • Pan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Doe één dag van te voren alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine en draai tot je een soort "pasta" krijgt.
  2. Smeer de stukken kippenbout in met deze marinadepasta en laat een hele nacht marineren (afgedekt in de koelkast).
  3. Vergeet je nu de één nacht van tevoren te marineren dan kan dat ook wel op de dag van de bereiding, maar hoe langer de marineert, hoe lekkerder ze wordt.
  4. Doe de (met de marinade) op de dag van bereiding samen met de of de zonnenbloemolie en de fijngehakte in een tajine of een kookpan.
  5. Voeg er het en het builtje peterselie/koriander aan toe en breng aan de kook.
  6. Doe het deksel op de tajine of op de pan en laat ongeveer 35 minuten zachtjes stoven.
  7. Niet vergeten af en toe te roeren zodat alle aroma's zich goed vermengen met de .
  8. Spoel van tevoren de af in een vergiet onder de kraan en voeg ze dan toe aan de .
  9. Voeg wat toe indien nodig.
  10. Doe het deksel er weer op, breng aan de kook en laat nog 15 minuten op laag vuur zachtjes stoven.
  11. Verwarm de oven vóór op 180 graden C.
  12. Haal het builtje kruiden uit de pan of tajine en schep de stukken met de saus en de in een ovenschaal.
  13. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en laat ongeveer 10 minuten bakken zodat de een mooi goudbruin korstje krijgt.
  14. Schep de stukken weer in de tajine of op een mooie schaal, schep de saus en de er overheen.
  15. Knijp er het sap van de halve overheen en garneer met een beetje fijngehakte .
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kiptajine met groene olijven heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Neem in plaats van citroensap, citroenen die in kokend water met grof zeezout liggen (ca. 2 weken) en kook ze 30 min. mee in de tajine, is heerlijk.
Elly 29 februari 2012

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
112 kcal
5%448 kcal
Vetten
10 g.
14%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kiptajine met groene olijven