Breng de met azijn en laurier, peterselie(2 eetlepels), selderij(1 eetlepel), tijm(1 theelepel) en zout(1 stuk) aan de kook.
Wrijf het vlees in met zout(1 stuk) en leg het in het wijnmengsel.
Voeg zo veel water toe dat het vlees onder staat.
Laat het klapstuk in 2 uur tegen de kook aan garen.
Leg de vijgen(300 gram) in een steelpan en voeg de extra rode wijn(1 deciliter)(1 deciliter) met zo veel water toe dat de vijgen(300 gram) onder staan en laat ze 1 uur marineren.
Snijd de sjalotjes(6) in ringetjes.
Verhit de boter(2 eetlepels) in een koekenpan en bak de sjalotjes(6) bruin.
Voeg al roerend de bloem(1 eetlepel) toe en bak het even mee.
Voeg het sjalotmengsel toe aan het vlees en laat het geheel nog 1/2 uur pruttelen.
Kook de vijgen(300 gram) met marinade en voeg al roerend de rietsuiker(1 eetlepel) toe.
Laat de marinade tot stroperig inkoken.
Neem het vlees uit de pan en snijd het in plakken.
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn:
Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
Pinda
Geen overeenkomsten gevonden.
Gluten
wijn en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in bloem
Suiker
rietsuiker past niet in een suiker-arm dieet.
Sesam
Geen overeenkomsten gevonden.
Ei
Sporen van ei kunnen voorkomen in wijn en wijn
Koemelk
boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
Mosterd
Geen overeenkomsten gevonden.
Noten
Geen overeenkomsten gevonden.
Selderij
selderij is niet geschikt voor een selderij-intollerantie
Lactose
boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
Schaaldieren
Geen overeenkomsten gevonden.
Sulfiet
Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn en wijn
Soja
Geen overeenkomsten gevonden.
Vis
Geen overeenkomsten gevonden.
Zoutarm
zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.
Reacties op dit recept (1)
Klapstuk in de wijn heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie RESET
Bedankt voor het recept, ik vond het lekker, maar iets te zuur. Ik zou iets minder azijn gebruiken in het vervolg. Groeten, Anne.
Anne 25 januari 2012
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.