Klassieke boerenpaté

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Aluminiumfolie
  • Braadslee
  • Koekenpan
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Voorbereiden:
  2. Snipper de , fruit omscheppend glazig in de en laat in een grote kom afkoelen.
  3. Snijd het varkensvlees, het rundvlees en het in kleine blokjes of hak de verschillende soorten vlees afzonderlijk grof in de foodprocessor.
  4. Doe ze bij de in de kom.
  5. Snijd de lever fijn of pureer in de foodprocessor.
  6. Meng de lever met de , de en het door het vleesmengsel en breng stevig op smaak met .
  7. Maak een klein balletje van het vleesmengsel en bak het in de koekenpan om te proeven of de paté goed op smaak is.
  8. Leg de naast elkaar onder in de vorm.
  9. Bekleed de vorm met de plakken vers en laat ze over de rand hangen.
  10. Vul de vorm met het vleesmengsel en druk stevig aan.
  11. Vouw er het overhangende over.
  12. Dek de vorm af met een deksel of met een dubbel vel aluminiumfolie.
  13. Bereiden:
  14. Verwarm de oven voor op 180° C.
  15. Zet de patévorm in een passende ovenschaal of braadslee en giet er zoveel kokend water bij dat de vorm voor ca.
  16. de helft in het water staat.
  17. Zet de schaal of de braadslee op het rooster in het midden van de oven en laat de paté in ca. 80 minuten gaar worden.
  18. Neem de paté uit de oven en laat afkoelen.
  19. Stort de paté uit de vorm en zet voor gebruik minstens een nacht in de koelkast om de smaken goed te laten doortrekken.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter en slagroom
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter en slagroom is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ontbijtspek en zout en peper past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
422 kcal
21%1688 kcal
Vetten
26 g.
37%104 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Klassieke boerenpaté