Klassieke cake

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Mixer
  • Keukenmachine
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden celsius.
  2. Klop met een mixer of in de keukenmachine de boter met de en een snuf zout zacht en romig.
  3. Klop er één voor één de door.
  4. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei helemaal is opgenomen.
    Voeg de in 3 porties toe en klop het tot een glad beslag.
  5. Schep het beslag in de vorm.
  6. Bak de cake in 75 minuten goudbruin en gaar.
25
25
25

Variaties op Klassieke cake

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Klassieke cake
VariatieAantalGang
Klassieke cake1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept

Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
319 kcal
15%3190 kcal
Vetten
12 g.
18%120 g.
Waarvan verzadigd
5 g.
28%50 g.
Waarvan onverzadigd
3 g.
10%30 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
1 g.
20%10 g.
Koolhydraten
18 g.
7%180 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
25 g.
27%250 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
4 mg.
0%40 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Klassieke cake