Klassieke cake
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van jospas
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Mixer
- Spatel
- Mengkom
- Oven
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
Doe de in een mengkom samen met de en het en mix deze met een mixer tot een mooie lichte schuimige massa.
Meng de bloem en de door ze samen te zeven.
Smelt ondertussen de op laag vuur.
Doe de gesmolten olie langzaam bij de schuimmassa terwijl de mixer draait, als dit is opgenomen stop dan met mixen en spatel hier de bloem door. - Let op niet kloppen i.
- v.
- m.
- luchtverlies dus zo kort mogelijk door spatelen maar wel goed mengen.
Vet je cakevorm in en bekleed hem met bakpapier en doe hier je beslag in.
Afbakken in de oven ±45 minuten tot goudbruin en gaar.
Ook lekker om te maken
-
Recept
Klassieke cake41u15m
-
Recept
Cake41u
-
Recept
Cake Koemelkvrij410m
-
Recept
Zachte cake-taart met krieken420m
-
Recept
Yoghurt cake430m
-
Recept
Cake met chocolade en pruimen41u
Variaties op Klassieke cake
We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!
Variatie | Aantal | Gang |
---|---|---|
Klassieke cake | 1 | Taart en gebak |
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bakpoeder kan sporen bevatten van gluten en Allergie in patentbloem
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- zout past niet in een zoutarm dieet.
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 254 kcal | 12% | 2540 kcal |
Vetten | 19 g. | 27% | 190 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 15 g. | 5% | 150 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 20 g. | 22% | 200 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |