Klassieke chocoladecake
- Herkomst Nederland
- Categorie Taart en gebak
- Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- 1 reviews
Keukenspullen
- Mixer
- Oven
- Zeef
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 160 graden celsius.
- Klop met de mixer de boter met de en een snufje zout zacht en romig.
Klop er één voor eén de door. - Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei helemaal opgenomen is.
- Klop daarna de erdoor.
- Zeef de met het , voeg de in 3 porties toe en klop tot een glad beslag.
- Schep het beslag in de vorm.
- Bak de chocoladecake in de voorverwarmde oven in 75 minuten mooi bruin en gaar.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
- suiker past niet in een suiker-arm dieet.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- eieren is niet geschikt voor een ei-intollerantie
- roomboter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- roomboter en melk is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
Reacties op dit recept (1)
Klassieke chocoladecake heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 316 kcal | 15% | 3160 kcal |
Vetten | 14 g. | 20% | 140 g. |
Waarvan verzadigd | 5 g. | 28% | 50 g. |
Waarvan onverzadigd | 3 g. | 10% | 30 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 1 g. | 20% | 10 g. |
Koolhydraten | 12 g. | 4% | 120 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 25 g. | 27% | 250 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 4 mg. | 0% | 40 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |