Klassieke penne met gehaktballetjes in tomatensaus
- Herkomst Nederland
- Categorie Pastagerechten
Bijpassend: voorgerechten & nagerechten - Bereiden
- Kookboek van bettyvandijk
- Schrijf een review
Keukenspullen
- Koekenpan
- Pan
Bereidingswijze
- Leg de boterham in een diep bord en schenk er de op.
- Laat even weken en knijp het brood uit.
- Meng in een kom het gehakt met het brood, het ei, de helft van de peterselie en de helft van de .
- Voeg zout en peper naar smaak toe en draai gehaktballetjes zo groot als knikkers.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes rondom bruin aan.
- Schep ze uit de pan.
- Bak in het bakvet de rest van de 30 seconden.
- Voeg de , chilivlokken, een scheutje en wat zout toe en laat de saus ca. 10 minuten op matig vuur mee sudderen tot ze gaar zijn.
Kook intussen de volgens aanwijzingen verpakking beetgaar.
Giet de pasta af en meng ze met de saus en de balletjes.
verdeel over diepe borden en bestrooi met kaas en de resterende peterselie.
Ook lekker om te maken
Voedselallergie informatie
Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.
- Geen overeenkomsten gevonden.
- wit brood en wijn kan sporen bevatten van gluten en Allergie in wit brood en penne
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sesam kunnen voorkomen in wit brood
- wit brood en wijn kan sporen bevatten van ei en Allergie in klein ei
- wit brood en parmezaanse kaas kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk en parmezaanse kaas
- Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
- Sporen van noten kunnen voorkomen in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- penne kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk en parmezaanse kaas
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in wijn
- Sporen van soja kunnen voorkomen in wit brood
- Geen overeenkomsten gevonden.
- Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Reacties op dit recept
Dit recept heeft nog geen waarderingen gekregen! Heb je dit recept gemaakt?
Help anderen & deel nu je ervaring met anderen!
Reactie achterlaten
Voedingswaardetabel
Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.
Per portie | Dagelijks Aanbevolen | Recept Totaal | |
---|---|---|---|
Calorieën | 995 kcal | 49% | 3980 kcal |
Vetten | 45 g. | 65% | 180 g. |
Waarvan verzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Waarvan onverzadigd | 0 g. | 0% | 0 g. |
Cholesterol | 0 g. | 0% | 0 g. |
Zout | 0 g. | 0% | 0 g. |
Koolhydraten | 71 g. | 27% | 284 g. |
waarvan Vezels | 0 g. | 0% | 0 g. |
waarvan Suikers | 0 g. | 0% | 0 g. |
Proteinen | 0 g. | 0% | 0 g. |
Vitamine A | 0 µg. | 0% | 0 µg. |
Vitamine C | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Calcium | 0 mg. | 0% | 0 mg. |
Ijzer | 0 mg. | 0% | 0 mg. |